HR Partner till Sund Birsta

Ort

Sundsvall

Omfattning

enligt ö.k.

Sista ansökningsdatum

Urval sker löpande

  • Trivs du i en omväxlande roll där du får jobba med hela bredden inom HR området?
  • Motiveras du av att få bygga upp en ny funktion med stor möjlighet att påverka?
  • Vill du göra skillnad i ett företag med korta beslutsvägar som verkar i en internationell miljö?

På Sund Birsta får du chansen att kombinera operativt och strategiskt HR-arbete nära verksamheten, i en utvecklingsorienterad organisation!

Sund Birsta utvecklas och behöver bli fler. Stämmer det här in på dig är det dig vi söker!

Arbetsbeskrivning:

Sund Birsta är en branschledande aktör som ständigt strävar efter innovation och utveckling. För att leverera utifrån verksamhetens behov är det viktigt att alla medarbetare trivs, mår bra och är motiverade. Därför jobbar vi aktivt med att utveckla vår kultur och att skapa en miljö där alla trivs och har möjlighet att utvecklas. Som HR Partner blir du en viktig del i företagets långsiktiga satsning inom HR.
I rollen som HR Partner hos oss får du möjligheten att stötta, utmana och utveckla verksamheten både operativt och strategiskt. Du är stöd för våra chefer i alla HR-processer och löpande frågor, både gällande kollektivanställda och tjänstemän och du driver och bygger HR-agendan inom företaget.

Med hållbar arbetsmiljö som mål tar du fram, utvecklar och implementerar processer, rutiner och utbildningar för chefer och ledare för att vi ska kunna attrahera, anställa, utveckla och bibehålla medarbetare. Du rapporterar direkt till företagets VD.

Exempel på ansvarsområden är bland annat att:

  • Medverka till att bygga Sund Birstas arbetsgivarvarumärke
  • Skapa och implementera processer inom hela HR området
  • Arbetsmiljö, SAM
  • Utveckla och säkra onboarding- och rekryteringsprocesser
  • Stötta och utbilda chefer och ledare inom olika HR-processer
  • Driva och stötta i organisationsförändringar och fackliga förhandlingar
  • Utveckla effektiva administrativa HR-processer och rutiner

Din profil:

För att lyckas i denna roll tror vi att du har en akademisk utbildning inom HR eller motsvarande arbetslivserfarenhet, med en bred erfarenhet från verksamhetsnära HR-arbete, både operativt och strategiskt. Du är van av att driva förändringsarbete och har utvecklat, samt implementerat processer och arbetssätt för att skapa en modern och framgångsrik HR-funktion. Du behöver ha erfarenhet från, och trivas i, en verksamhet med både kollektivanställda och tjänstemän och är van vid facklig samverkan och förhandling. Vi tror att du är nyfiken som person och drivs av att utveckla dig själv och andra. Du är prestigelös och ser samarbete som en viktig del för att lyckas men tycker också om att arbeta självständigt för att nå uppsatta mål.

Vi hoppas att du vill vara med på resan där du får möjligheten att utveckla verksamheten och dig själv, i ett bolag där du kan göra skillnad! 

Kontakt: För mer information eller frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Fabian Öhlund, fabian.ohlund@sundbirsta.com

Ansökan:Tjänsten kan vara en anställning eller ett konsultuppdrag där omfattningen kan vara mellan 50% till 100% beroende på utformning, och med placering hos Sund Birsta i Sundsvall. Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Välkommen med din ansökan!

Vilka är vi:

Sund Birsta AB är en världsledande leverantör av hanteringsutrustning till valsverk. Företaget har ca 120 anställda i Sverige, USA och Kina och huvudkontoret är placerat i Sundsvall. Sund Birsta är en del av Danieli Group som är en av världens ledande leverantörer av kompletta stål- och valsverk. 

För oss är det viktigt att du som medarbetare trivs, mår bra och är motiverad. Därför jobbar vi aktivt med att utveckla vår kultur och att skapa en miljö där alla trivs och har möjlighet att utvecklas.

Läs mer på: www.sundbirsta.com och www.danieli.com

HR Partner till Sund Birsta