Projektledare

Ort

Sundsvall

Omfattning

Heltid

Sista ansökningsdatum

Urval sker löpande

För oss är det viktigt att du som medarbetare trivs, mår bra och är motiverad. Därför jobbar vi aktivt med att utveckla vår kultur och att skapa en miljö där alla trivs och har möjlighet att utvecklas.

Med innovativa lösningar, marknadsledande prestanda, och service i världsklass sätter vi standarden för hanteringsutrustning inom valsverksindustrin. Hos Sund Birsta erbjuds du som teknikintresserad möjligheten att driva intressanta projekt från start till slut hos en världsledande leverantör av högteknologiska system och maskiner.

Om Sund Birsta:

Ända sedan de första Sund Birsta-maskinerna togs i bruk under 1950-talet har vi arbetat med att förbättra vår teknologi för att kunna möta de ständigt ökande kraven från våra kunder. Detta har resulterat i en rad tekniska innovationer som satt standarden för prestanda, hållbarhet, energieffektivitet och säkerhet för hanteringsutrustning inom valsverksindustrin.

Sund Birsta är sedan en lång tid tillbaka en del av Danieli – en av världens största och främsta leverantörer av kompletta stål- och valsverk. Danieli finns representerade med kontor och installationer över hela världen, vilket ger oss resurser och förutsättningar för att bättre kunna tjäna våra kunder oavsett var de befinner sig. Idag anses vi därför vara den ledande leverantören på marknaden.

Vårt huvudkontor har ända sedan starten funnits i Sundsvall och här sker fortfarande utveckling av vår kärnteknologi. Det är också här de mest komplexa delarna av vår utrustning monteras och testas för att säkerställa den höga kvalité och prestanda som våra kunder förväntar sig.

Arbetsuppgifter:

I din roll som projektledare är du ansvarig över projektets genomförande från start till slut. Du är ansvarig för uppdragens lönsamhet samt övergripande tids- och resursplanering. Du arbetar operativt med att leda, styra och fördela arbetet i projektet samt följa upp mot projektplan och budget.

Projekten består i huvudsak av kundorderprojekt med en mix av enklare nyckelmaskinleveranser till anläggnings/systemlösningar skräddarsydda för kundens behov. Även interna projekt så som utvecklingsprojekt på Sund Birstas R&D avdelning eller uppgraderings/ombyggnads projekt på Sund Birstas CS avdelning kan vara projektledarens roll att leda.

Självklart erbjuds du en gedigen introduktion. Vårt två-veckors program som säkerställer att du får de bästa förutsättningarna att komma in i arbetet.

Vi söker dig som:

Har arbetslivserfarenhet av projektledning gärna inom teknik/industri. Då Sund Birsta finns på alla marknader ser vi gärna att du har internationell erfarenhet. Vidare har du ett stort tekniskt intresse samt relevant högskoleutbildning eller motsvarande.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Sund Birsta. Som person är du driven, självgående och handlingskraftig med en god förmåga att arbeta strukturerat med många olika pågående projekt samtidigt. Med en prestigelös och positiv inställning trivs du att jobba i ett högt tempo tillsammans med övriga medarbetare på projektavdelningen. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga och förstår vikten av kundfokus.

Eftersom rollen innefattar många utländska kontakter ställer vi krav på mycket goda kunskaper i engelska, har du dessutom andra språk ser vi det som meriterande. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice. Erfarenhet av något projekthanteringssystem och passande projektmetodik är meriterande.

Information om tjänsten:

Mer information eller frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Projekt-Chef Patrik Alm, patrik.alm@sundbirsta.com
Tjänsten avser heltid, tillsvidareanställning hos Sund Birsta, med placering i Sundsvall.

Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Jobbansökan

Projektledare